Tele2 bygger eget ADSL-nett i Norge

Tele2 vil bygge eget ADSL-nett i Norge for å tilby billigere abonnementer til private.

Tele2 har bestemt seg for å bygge et eget ADSL-nett i Norge for å redusere prisen til sluttkunder, heter det i en pressemelding fra selskapet.

"Å bygge et eget ADSL-nett" betyr at selskapet skal utplassere utstyr i Telenors lokale telefonsentraler, men Tele2 må fortsatt leie linjene som strekker seg fra sentralene og ut til den enkelte husstand.

Tele2 og de fleste andre ADSL-tilbyderne videreselger i utgangspunktet bare Telenor tilbud. Det er i dag bare Telenor og Nextgentel som har utplassert ADSL-utstyr i telefonsentralene.

– Vi tar nå et større eierskap til verdikjeden og kan drive langt mer kostnadseffektivt enn de rammene vi er vant med gjennom videresalgsavtalen med Telenor. Denne besparelsen skal komme våre kunder til gode, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 Norge.

Tele2 har startet utbyggingen av sitt eget ADSL-nett og tilbyr allerede nå over halvparten av Norges innbyggere de nye sterkt reduserte prisene.

Kunder som befinner seg utenfor Tele2s eget nett får tilbud om ADSL via Telenors nett. Her lover Teles at de fortsatt skal være billigere enn Telenor, men med samme priser som i dag.

Dette blir Tele2s nye ADSL-priser i eget nett:

  • 1,5 Mb/s: 269 kroner per måned
  • 2 Mb/s: 329 kroner per måned
  • 3 Mb/s: 359 kroner per måned
  • 4 Mb/s: 439 kroner per måned
  • 6 Mb/s: 469 kroner per måned

Alle abonnementene leveres med 12 måneders avtaletid. Prisene forutsetter at man har fasttelefon, uavhengig av leverandør.

Til toppen