BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2-dom faller i dag

Klokken 13 i ettermiddag skal Post- og teletilsynets Willy Jensen offentliggjøre hvilken straff han synes Tele2 fortjener.

5. feb. 2002 - 09:31

Klokken 13 i ettermiddag skal Post- og teletilsynet avholde pressekonferanse for å offentliggjøre hva de mener skal skje med UMTS-utbyggingen, neste generasjons mobilnett, i Norge. For selv om det ble delt ut fire konsesjoner, er det bare de to GSM-operatørene Telenor og NetCom som lengst på vei har holdt sine løfter om å åpne UMTS-nettverk.

Broadband Mobile gikk konkurs og Tele2 brøt sine løfter for å vente på ny antenneteknikk som skal redusere utbyggingsprisen. Post- og teletilsynet skal legge frem både sine meninger om og hvordan lisensen til Broadband Mobile-lisensen skal utlyses. Kanskje skal det utlyses to lisenser, for mye tyder på at Tele2 først til høsten kan åpne UMTS-nettet de lovet ferdig til 1.desember i fjor.

Om det bare blir bøter eller om Tele2 mister lisensen får selskapet og markedet svar på senere i dag. Post- og teletilsynets forslag skal vurderes av Samferdselsdepartementet som tar den endelig avgjørelsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.