Tele2 dropper norsk UMTS-utbygging

Det blir bare Telenor og NetCom som skal bygge UMTS-nett i Norge. Lars-Johan Jarnheimer innrømmer kutt.

Det blir bare Telenor og NetCom som skal bygge UMTS-nett i Norge. Lars-Johan Jarnheimer innrømmer kutt.

Som mye tydet på da Tele2 og Telenor offentliggjorde sin UMTS-avtale, skrinlegger Tele2 nå sine planer for et eget norskt UMTS-nett.

Dermed blir duopolet fra dagens GSM-nett videreført - det er bare Telenor og Telia-eide NetCom som bygger egne nett.

Les også:

Dette skriver det svenske nyhetsbrevet Telecom Online etter å ha snakket med Tele2-sjef Lars-Johan Jarnheimer.


- Vi er i sluttfasen i forhandlingene om kostnadene for å fra oss ut av 3G-lisensen, og vi kommer ganske sikkert til bli enig i løpet av denne uken, sier Jarnheimer til Telecom Online.

Tele 2s beslutning er et slag i ansiktet til både Samferdselsdepartementet og Post- og teletilsynet. For å øke telekonkurransen delte man ut fire UMTS-lisenser, men etter konkursen i Broadband Mobile og Tele 2s retrett står man altså tilbake med et duopol.

16. september avslørte Tele 2 og Telenor en omfattende samarbeidsavtale som ga en sterk indikasjon på at Tele2 ville legge ned sitt arbeid med UMTS-nett i Norge.

Les også:

Telenor Mobile og Tele2 inngikk to avtaler som gir selskapene såkalt MVNO-tilgang (Mobile Virtual Network Operation) i hverandres GSM- og (framtidige) UMTS-nettverk i Norge og Sverige. Dette gir de to selskapene mulighet til å bruke hverandres tekniske sende-/mottaksnett i Sverige og Norge - både for GSM og UMTS.


I dag tilbyr Tele2 Telenors mobiltjenester, men med den nye avtalen kan selskapene lage sine egne tjenester og tilbud i hverandres nett. Dette vil bli de første MVNO-operasjonene i Norge og Sverige.

Da digi.no konfronterte Markus Täkte, Tele 2-sjef i Norge, med rykter om at de som jobbet med UMTS-prosjektet var sagt opp, bekreftet han at staben var redusert til én person, men Täkte benektet likevel at dette betydde slutten på prosjektet.

I dag kom altså bekreftelsen på at det var tilfelle.

Til toppen