Tele2 er åpen for tilbud på deler av selskapet

Tele2-sjef Lars-Johan Jarnheimer røper at han er åpen for å selge andre deler av selskapet.

En av de største teleaktørene, Tele2, la i går frem ildrøde tall. Det var dog ventet et underskudd i forbindelse med et salg av virksomheten i Frankrike, og underskuddet ble mindre enn ventet - «bare» 3,7 milliarder svenske kroner.

I samme kvartal i fjor endte det store teleselskapet opp med et pluss på 928 millioner kroner.

Det er IP-telefoni som truer, og fasttelefoni omsetningen falt med syv prosent. I løpet av tredje kvartal forsvant 554.000 av Tele2s fasttelefoni-kunder.

Nå vil svenske Tele2 selge seg ut av flere markeder, noe også som kan bli aktuelt for Norge.

I forbindelse med fremleggelsen i går påpekte Tele2-sjef Lars Johan Jarnheimer at Tele2 er åpen for tilbud på andre deler av selskapet - dersom prisen er er riktig.

Norges-sjef Haakon Dyrnes bekrefter at Tele2 alltid vurdere henvendelser man får, men påpeker at dette ikke er noen nyhet.

- Jeg føler at vi har et sterkt merkenavn i Norge, og med god vekst på de fleste områder. Men om prisen er høy nok vil et salg alltid bli vurdert, sier han til Finansavisen.

Han vil ikke gi detaljer om hvordan tredje kvartal har vært for Norge. I kvartalsrapporten står det likevel at selskapet har økt omsetningen og antall kunder med mer enn 40 prosent i det norske bredbåndsmarkedet, sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Tele2 er i startfasen med en utbygging av eget ADSL-nettverk som skal dekke over halvparten av norske husstander.

Tele2 har framgang på mobiltelefoni, etter overtagelsen av 400 000 Chess-kunder som flyttet over til NetComs nettverk i 2006.

Til toppen