Tele2 kan løse russisk Telenor-strid

Tele2 kan løse budkrigen mellom Telenor og russiske Vimpelcom ved selv å kjøpe det ukrainske mobilselskapet.

Tele2 kan løse budkrigen mellom Telenor og russiske Vimpelcom ved selv å kjøpe det ukrainske mobilselskapet.

Det ukrainske mobilselskapet Ukranian RadioSystems (URS) er selve stridspørsmålet i sammenstøtene mellom Vimpelcoms to hovedaksjonærer Telenor og russiske Alfa Group. Alfa Group vil at Vimpelcom skal kjøpe URS, mens Telenor sier nei.

Det svenske teleselskapet Tele2 AB nå er i forhandlinger om å kjøpe opp URS. Det gir saken en helt ny vri.

Det innebærer nemlig at det er svenskene som ligger an til å løse den pågående konflikten i Telenors russiske selskap Vimpelcom, skriver vår søsterpublikasjon iMarkedet: Tele2 kan løse Telenors russiske konflikt.

Hvis Tele2 kjøper URS, er problemet løst. Tele2 er ifølge den russiske dagsavisen Komemrsant i forhandlinger med eierne av URS om å kjøpe selskapet for mellom 230 og 250 millioner dollar, melder Dow Jones Newswires.

Begge parter skal ha bekreftet overfor avisen at det pågår forhandlinger.

I Vimpelcom skal det 14. september gjennomføres en ekstraordinær generalforsamling hvor Alfa Group forventer å oppnå et flertall for å gå til et kjøp av URS. Prisen er 200 millioner dollar, en pris Telenor mener er altfor høy.

    Les også:

Telenor eier 27 prosent av Vimpelcom og Alfa Group 33 prosent, men Telenor eier også over 50 prosent av aksjene i Ukrainas største mobilselskap Kyivstar, mens Alfa eier resten.

Til toppen