RESULTATERFINANS

Tele2 kjøper Alpha for 780 mill

Svenske Tele2 AB overtar britiske Alpha Telecom, som selger forhåndsbetalt fastnettelefoni, for 780 millioner svenske kroner.

17. feb. 2003 - 12:07

Ifølge kjøpsmeldingen fra Tele2 AB selger Alpha Telecom omkring 1,25 millioner kontantkort for fasttelefoni til britiske privatpersoner hver måned. Den britiske fastnettoperatøren oppgis å ha hele 60.000 utsalgssteder (deriblant bensinstasjon-kjedene Total, Fina, Elf) rundt om i Storbritannia, et salgsnettverk som i fjor ga en omsetning på 1,9 milliarder svenske kroner.

Alpha ble grunnlagt i 1996 og har raskt etablert seg som markedsleder innen forhåndsbetalt fastnettelefoni på de britiske øyer.

- Oppkjøpet av Alpha gir oss en unik mulighet til å bringe Tele2 opp til kritisk masse i Storbritannia, mener konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer i Tele2 AB og viser til at Alpha tjener gode penger, har en sterk merkevare og bred kundebase.

Ifølge Jarnheimer tar Tele2 sikte på å spre Alphas produktkonsept ut til "andre viktige markeder i Europa". Oppkjøpet skal også gi betydelig synergier på såvel inntektssiden som på kostnadssiden.

- Synergiene mellom de to selskapene er svært tydelige og det positive bidraget til Tele2-resultatet kommer til gi seg umiddelbart utslag, sier Jarnheimer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.