Tele2 kjøper Alpha for 780 mill

Svenske Tele2 AB overtar britiske Alpha Telecom, som selger forhåndsbetalt fastnettelefoni, for 780 millioner svenske kroner.

Svenske Tele2 AB overtar britiske Alpha Telecom, som selger forhåndsbetalt fastnettelefoni, for 780 millioner svenske kroner.

Ifølge kjøpsmeldingen fra Tele2 AB selger Alpha Telecom omkring 1,25 millioner kontantkort for fasttelefoni til britiske privatpersoner hver måned. Den britiske fastnettoperatøren oppgis å ha hele 60.000 utsalgssteder (deriblant bensinstasjon-kjedene Total, Fina, Elf) rundt om i Storbritannia, et salgsnettverk som i fjor ga en omsetning på 1,9 milliarder svenske kroner.

Alpha ble grunnlagt i 1996 og har raskt etablert seg som markedsleder innen forhåndsbetalt fastnettelefoni på de britiske øyer.

- Oppkjøpet av Alpha gir oss en unik mulighet til å bringe Tele2 opp til kritisk masse i Storbritannia, mener konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer i Tele2 AB og viser til at Alpha tjener gode penger, har en sterk merkevare og bred kundebase.

Ifølge Jarnheimer tar Tele2 sikte på å spre Alphas produktkonsept ut til "andre viktige markeder i Europa". Oppkjøpet skal også gi betydelig synergier på såvel inntektssiden som på kostnadssiden.

- Synergiene mellom de to selskapene er svært tydelige og det positive bidraget til Tele2-resultatet kommer til gi seg umiddelbart utslag, sier Jarnheimer.

Til toppen