TELEKOM

Tele2 kjøper Network Norway

Har sikret seg majoriteten av aksjene i den norske mobilutfordreren.

22. juli 2011 - 08:49

Tele2 har tidligere truet med å trekke seg ut av Norge. Nå går de i stedet inn for fullt og kjøper opp Network Norway.

Tele2 melder fredag morgen at de har sikret seg majoriteten av aksjene i Network Norway. Aksjene er kjøpt fra de tre hovedeierne Orkla, Hafslund Venture II og Katalysator Telekom.

For 66,65 prosent av de utstedte aksjene, 75 prosent av tegningsrettene og 67,75 prosent av warrants og opsjoner, skal Tele2 betale 890 millioner svenske kroner.

Dette verdsetter den norske mobiloperatøren til 1,7 milliarder svenske kroner.

Tele2 kommer til å gi det samme tilbudet til de øvrige aksjonærene i selskapet.

De to selskapene er partnere i utbyggingen av et nytt landsdekkende mobilnett i Norge, og dermed knekker de duopolet og utfordrer Telenor og Netcom.

Network Norway blir nå slukt av svenske Tele2.
Network Norway blir nå slukt av svenske Tele2.

- Kjøpet av Network Norway gjør Tele2 til den tredje største mobiloperatøren i det norske markedet med over 1 millioner kunder og vil gi oss det momentum vi trenger for å sluttføre utrullingen av det tredje norske mobilnettet, sier Thomas Ekman, markedssjef i Tele2 Sverige i en kommentar.

Han sier at de har hatt et godt samarbeid med Tele2 i forbindelse med nett-utbyggingen, og at oppkjøpet vil gjøre selskapet bedre istand til å ta en posisjon som prisleder og virkelig utfordre duopolet i det norske mobilmarkedet.

Konsolidering

Styreformann Terje Christoffersen i Network Norway sier at det lenge har vært spekulert om en konsolidering i markedet blant mobiloperatørene i Norge. Christoffersen er ikke overrasket.

- Det er en bransje med store driftsfordeler innenfor nettene, og dette (oppkjøpet, journ.anm) er en konsekvens av det, sier han til digi.no.

Christoffersen kom inn som styreformann i 2008, i en periode han omtaler som meget turbulent.

- Det var midt i en fase med oppbygning og store underskudd. Sammen med ledelsen har vi snudd selskapet kraftig rundt de siste to og et halvt årene. Det er vi stolte av. Vi er også stolte av at vi har skapt et selskap som noen er villige til å betale halvannen milliard for.

At det nå ligger an til å bli svenske eiere i stedet for norske, er bare sånn det er, ifølge Network Norways styreleder.

Lover ikke prisfall

- Vi har lenge snakket om konsolidering i det norske markedet, og med dette kjøpet vil bli vi en klar nummer tre. Vi dobler også vår kundebase, og tror virkelig at dette vil gi oss en god utvikling, sier Pernilla Oldmark, informasjonssjef i Tele2 Sverige til digi.no.

Når digi.no spør om hun nå kan garantere lavere priser svarer hun:

- Nei, men jeg lover at vi skal være den operatøren med de beste prisene, og vi skal fortsatt bygge ut nettet slik vi har gjort med joint ventureselskapet Mobile Norway, svarer Oldmark på telefon fra Stockholm.

De øvrige aksjonærene, blant annet Stein Erik Hagens familieselskap Tvist 5, har ikke blitt kontaktet av Tele2 med tilbudet ennå. Men Oldmark sier dette vil skje i løpet av kort tid.

Digi.no kommer tilbake med mer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.