Tele2 kjører rekordsubsidier

Tele2 skal skuffe inn nye kunder med rebordsubsidierte mobiltelefoner og billig kommunikasjon.

Tele2 skal skuffe inn nye kunder med rebordsubsidierte mobiltelefoner og billig kommunikasjon.

Tele2 Norge har vokst seg sterk på å utfordre NetCom og Telenor både på mobil og fasttelefoni.

Denne uken går det svenske telekonsernet ut med storstilte annonsekampanjer og rekordsubsidierte mobiltelefoner på det norske markedet. Det eneste som ser ut til å mangle, er gratis ringetid. Et eksempel på noe opp i mot et røverkjøp: Sony Ericsson T630 til 50 øre med kamera, MMS og polyfoniske ringetoner (veiledende pris 1.961 kroner).

Ønsker du en mobiltelefon med foto, videokamera og stor fargeskjerm (Sony Ericsson K700i) kan du få denne for 1.299 kroner hos Tele2. Til sammenligning er veiledende pris 3.518 kroner.

Prisene forutsetter tegning av abonnement med 12 måneders binding hos Tele2 Mobil Pluss eller Tele2 Mobil 45.

– Vi kjører en kampanje nå med gode priser på et restparti av telefoner, som er operatørlåst. Men det er først og fremst prisene på samtalene og billig kommunikasjon som er vårt konkurransefortrinn, sier administrerende direktør Henrik Müller-Hansen til digi.no.

Han bekrefter at Tele2 har hatt en god tilvekst i Norge i alle forhandlingskanaler både ute i butikkene og via nettbutikker. Tele2 har i dag 25 millioner kunder i Europa og leverte sterke resultater for andre kvartal. Selskapet opplyser i kvartalsrapporten at den norske virksomheten leverer bedre resultater.

Müller-Hansen tillegger lanseringen av fast abonnement på fasttelefoni og kostnadsbesparelser som en vesentlig suksessfaktor i kampen om telekundene.

– Vi har så lave kostnader som vi kan. I Norge omsetter vi for 1.500 millioner kroner og har bare 50 ansatte, forteller Müller-Hansen.

I denne kampanjen konkurrerer Tele2 på pris før terminstart ved høyskolene og universitetene og håper å nå målgruppen i alderen 20 til 40 år.

– Vår strategi endres fra tid til tid alt etter kundens behov. Neste gang kan det være at vi kjører dyrere produkter, men lokker med gratis ringetid, avslører Müller-Hansen til digi.no.

I juni reduserte Tele2 månedsavgiften på Tele2 Mobil Pluss fra 129 kr til 119 kr.

Til toppen