Tele2 klar med BankID for mobilen

Tilgjengelig for ytterligere 1,2 millioner mobilkunder.

Tele2 klar med BankID for mobilen
Nå har også mobiloperatørene i Tele2-gruppen fått støtte for BankID for mobil. Bilde: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Tele2-gruppen kunngjorde i dag at mobilkundene til Tele2, One Call, MyCall og Network Norway nå kan bestille BankID-støtte til sin mobil.

– Vi sa vi skulle ha løsningen på plass før sommerferien. Vi holder hva vi lover og kan i dag – som andre aktør i Norge – tilby 1,2 millioner norske mobilkunder BankID på mobil. Vi vet at etterspørselen hos våre kunder er stor etter denne tjenesten, og flere tusen har allerede forhåndsbestilt tjenesten på våre facebook sider, sier Arild Hustad, administrerende direktør for Tele2 i Norge, i en pressemelding.

Med BankID på mobil kan brukerne logge seg inn i nettbanken uten å måtte bruke kodebrikker eller Java, fra bortimot enhver enhet.

– Nordmenn kan fort glemme igjen kodebrikken eller passordkalkulatoren hjemme, eller ikke ønske å ta den med på ferie. Men mobilen har vi med oss overalt, og med BankID på mobil vil ikke lenger våre kunder ha problemer med å logge seg på nettbanken hvor enn de befinner seg i verden, fortsetter Hustad.

Ifølge Tele2 ble avtalen med BankID signert i februar. Etter en periode med pilottesting har tjenesten ventet på godkjenning fra Bankenes Standardiseringskontor, noe som nå er klart.

– Utbredelsen av BankID på mobil vil øke raskt når de fleste operatørene og bankene tilbyr tjenesten. Neste sommer regner vi med at det er en halv million BankID på mobil-brukere. Suksessen skyldes et unikt utviklingssamarbeid mellom banker og teleoperatører, sier produktsjef i BankID Norge, Nils Inge Brurberg, i pressemeldingen.

For å få BankID på mobilen, må brukerne bestille et nytt SIM-kort fra mobiloperatøren. Deretter må tjenesten bestilles i nettbanken man bruker. BankID på mobil kan i dag benyttes hos DnB, Nordea, Skandiabanken, Sparebank 1 Gruppen og Eika Alliansen.

I tillegg til kundene til operatørene i Tele2-gruppen, kan kunder av Telenor, Djuice, Talkmore, Hello Norway, Phonero, Teliopol og Dipper benytte BankID på mobilen.

Blant de som gjenstår, er TeliaSonera-selskapene NetCom og Chess. I april i år skrev DinSide.no at disse skal ha på plass støtte for BankID på mobil i løpet av 2013.