Tele2 lover 3G til høsten

Tele2 gjorde en spesialavtale med Telenor og kan derfor love å lansere 3G-tjenester til høsten.

Tele2 gjorde en spesialavtale med Telenor og kan derfor love å lansere 3G-tjenester til høsten.

Alle mobilselskapene som i dag selger GSM-tjenester vil ikke automatisk kunne forvente å kunne gjøre dette på UMTS. Men Tele2 kan nå love en lansering, for selskapet sikret seg en spesiell avtale i 2002 som gjør at de kan lansere 3G - uten selv å eie et nett.

Nå lover selskapet å lansere "i løpet av høsten" i følge Dagens Næringsliv og Teleavisen.

Svenske Tele2 var en av de fire opprinnelige aktørene som fikk en norsk 3G-lisens, men selskapet leverte tilbake lisensen etter å ha skaffet seg et samarbeid med Telenor.

Dette skrev digi.no 16. september 2002:

Telenor Mobile og Tele2 har inngått to avtaler som gir selskapene såkalt MVNO-tilgang (Mobile Virtual Network Operation) i hverandres GSM- og (framtidige) UMTS-nettverk i Norge og Sverige. Dette gir de to selskapene mulighet til å bruke hverandres tekniske sende-/mottaksnett i Sverige og Norge - både for GSM og UMTS.

Det er denne avtale som setter Tele2 i stand til å komme i gang foran mange andre mobilkonkurrenter i det norske markedet. I tillegg til Telenor, har nå Netcom åpnet sitt nett, men bare for innstikkskort til PCer. Også svenske 3 har en lisens, men har ikke startet å bygge og det er ikke gitt noen tidsplan for når deres nett vil åpne.

- Vi kommer til å fortsette vår strategi med å levere tjenester til meget konkurransedyktige priser også på 3G, sier Müller-Hansen til Teleavisen.

Til toppen