BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2 lover billigere telefonabonnement enn Telenor

Det selskapet som først og fremst vil merke tilgang til telefonabonnementet er Tele2, som allerede har mange titusentalls kunder på ventelister. Men administrerende direktør Markus Täkte blir overrasket om Telenor ikke klager på vedtaket.

Frode Eriksen
2. okt. 2001 - 11:05

Administrerende direktør i Tele2 Norge, Markus Täkte, sier til digi.no at selskapet har store forhåpninger til at Telenor nå følger Post- og teletilsynet vedtak. Men ut fra hvordan Telenor vanligvis reagerer på slike saker blir han ikke overrasket over en anke fra Telenor.

- Totalmarkedet for telefonabonnement er på 3,5 milliarder kroner, og det er klart at Telenor gjerne vil beholde sin monopolsituasjon så lenge som mulig.

Täkte medgir at tilgang til telefonabonnementet ikke er avgjørende for Tele2s eksistens. - Men det er avgjørende for at vi skal kunne tilby kundene en bedre tjeneste enn i dag. I dag tvinges kundene til å betale en faktura til oss og en til Telenor.

Tele2-sjefen tror også at en åpning av telefonabonnementet vil bedre konkurransen på markedet. - Det er veldig viktig for konkurransesituasjonen at andre teleselskap i tillegg til Telenor får tilgang til å videreselge telefonabonnement. Det kan føre til at det kommer flere konkurrenter i markedet. Det vil vi se på som positivt.

Täkte vil ikke si hvor mange faste forvalgskunder Tele2 sitter på i dag, men sier at mange 10.000-vis av kunder allerede har stilt seg opp på venteliste..

- Vi vil tilby telefonabonnement med stor glede, og vil selvfølgelig selge dette til en lavere pris enn Telenor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.