Tele2 lover høyere modemhastighet

Tele2 tar i bruk komprimering for å øke nedlastingshastigheten for de som fortsatt ikke har bredbånd.

Tele2 tar i bruk komprimering for å øke nedlastingshastigheten for de som fortsatt ikke har bredbånd.

Selv om svært mange nå har tatt i bruk ADSL eller tilsvarende for å koble datamaskinen til Internett, er det fortsatt mange som benytter vanlig telefon- eller ISDN-modem når de kobler seg opp. Selvfølgelig med den begrensede båndbredden som er tilgjengelig med slike løsninger.

Tele2 lanserte derfor i dag det selskapet kaller Tele2 Turbo, et program som sammen med Tele2s oppringte abonnementer skal kunne gi inntil fire ganger raskere surfehastighet enn i dag.

Løsningen tar i bruk komprimering av webinnholdet. Vanlig HTML og tekst kan komprimeres betydelig, verre er det med bilder og grafikk som allerede er komprimert. De kan ikke komprimeres mer uten tap av kvalitet. Det Tele2 gjør, er nettopp å redusere kvaliteten på bildene. Brukeren kan selv stille inn hvor hard komprimeringen skal være.

Om brukeren har behov for bilder med original kvalitet, skal dette kunne ordnes ved hjelp av et tastetrykk, lover Tele2.

Fram til nyttår er det gratis for Tele2s kunder med oppringt samband å benytte Tele2 Turbo. Deretter vil det koste 19 kroner ekstra i måneden å benytte løsningen.

Tele2 Turbo fungerer sammen med Windows 98 eller nyere, og nettlesere fra Microsoft eller Mozilla Foundation.

Til toppen