BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2 med nettprisbombe

Fredag starter Tele2 Norge AS en aggressiv markedsføringskampanje for å kapre en betydelig del av det norske Internett-markedet. Med lave priser som virkemiddel har Tele2 ambisjoner om å kapre ti prosent av det totale norske telemarkedet.

Øystein Kvistad
18. sep. 1997 - 14:45

Hovedbudskapet i reklamekampanjen som starter imorgen er at man ikke trenger en gigantorganisasjon for å levere teletjenester av høy kvalitet. Tvert imot leverer Tele2 tjenester til lavere pris, nettopp fordi organisasjonen er mindre, hevder selskapet.

Som en første smakebit av hva som venter monpolistene når telemarkedet liberaliseres ved årsskiftet, lanserer Tele2 fredag det de selv ynder å omtale som "Nordens mest solgte internettpakke til markedets laveste pris".

Og både Telia og Telenor får noe å tenke på når Tele2s internettpakke Connect2internet fra og med fredag tilbys norske kunder for en månedspris på beskjedne 42 kroner. Fram til kampanjeslutt 20. oktober tilbyr Tele2 ett års fri bruk av Connect2internet for 495 kroner (mrk. "fri bruk" betyr ikke at du slipper unna lokale tellerskritt til Telenor).

- Kampanjen røper i stor grad vår strategi og hvilken posisjon vi ønsker å ha i det norske markedet. Vi ønsker å spille aktivt på fordelen ved å være en mindre og mer smidig organisasjon enn de tradisjonelle telemonopolistene, sier administrerende direktør Kenneth Gustafsson i Tele2.

- Vi skal være et privat korrektiv til de statlige telegigantene på det norske markedet. Det innebærer at vi effektivt skal produsere billigere telefoni- og internettjenester til norske forbrukere. Vi innrømmer gjerne at Telenor i Norge har vært gode i sin monopolstilling. Vi er gode på konkurranse, sier den ambisiøse Tele2-direktøren.

Tele2s mest vellykkede satsing til nå er nettopp på Internett, hvor selskapet etter egne opplysninger har kapret over 50 prosent av det svenske markedet. Selskapet har vært på det danske internettmarkedet i vel tre måneder - og samlet sett har operatøren nå over 200.000 internettabonnenter i de to landene.

En viktig årsak til Tele2-suksessen er at operatøren er blant de europeiske leverandører med høyest internasjonal båndbreddekapasitet - deriblant en total linjekapasitet til USA på respektable 201 Mbps.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.