Tele2 med tredje norske 3G-tilbud

Gjennom Telenors nett åpner nå Tele2 sitt 3G-tilbud, men selskapet kutter ikke prisene for dataoverføring.

Gjennom Telenors nett åpner nå Tele2 sitt 3G-tilbud, men selskapet kutter ikke prisene for dataoverføring.

Kunder som vil ta i bruk 3G-mobiler har nå tre valg. digi.no har tidligere omtalt at Tele2 har åpner 3G-muligheten i det stille, men nå lanseres dette offisielt med priser.

Og her overrasker Tele2 med en helt annen strategi enn Telenor og Netcom. Tele2, som leier kapasitet i Telenors 3G-nett, satser først på videosamtaler. Selskapet lar nå alle sine kunder flytte sitt SIM-kort over i en av de tre mobiltelefonene som er tilpasset Telenors 3G-nett, men Tele2 saster på videosamtaler. Prisen for videosamtaler blir 2,24 kr per minutt.

Men Tele2 gjør foreløpig ikke noe med prisene for raskere dataoverføring. Man beholder de høye GRPS-prisene, noe som gjør at en megabyte data fremdeles koster 9,30 kroner.

Til sammenligning krever Telenor 20 kroner for første megabyte, men tar bare 30 kroner for fri bruk hver dag.

- Du skal bruke telefonen veldig mye skal du komme opp i 30 kroner dagen og vi mener at vi har et prisgunstig abonnement sammenlignet med Telenor og Netcom, sier Tele2-sjef i Norge, Henrik Müller-Hansen til digi.no.

Likevel markedsfører selskapet den høyere overføringsfarten tungt i sin pressemelding om lanseringen:

"Med 3G får kundene en overføringshastighet av data som er vesentlig høyere enn GSM. Dette gir kunder med 3G mobiler helt nye muligheter til å benytte nye praktiske og morsomme mobiltjenester. For Tele2s mobil kunder er det nå enkelt og raskt å laste ned bilder, spill, musikk, grafikk og videoklipp. For de som har gått lei av trege oppringte modem eller ønsker å ta med seg sin datamaskin og koble seg opp hvor som helst, gir 3G større fleksibilitet og høyere hastigheter," skriver Tele2.

- Vi skal se på disse prisene når vi kommer med et 3G-datakort for PCer, forteller Tele2-sjef i Norge, Henrik Müller-Hansen til digi.no.

Han vil ikke fortelle noe om hva Tele2 planlegger. Både Telenor og Netcom har satset på storbrukere med et fast pristak som man fort kommer opp i.

Henrik Müller-Hansen mener dagens 3G-mobiler er for dårlige. Foreløpig tilbyr Telenor blant annet Sony Ericsson Z1010 og Nokia 6630.

- Det norske markedet er veldig terminal-styrt og dagens 3G-telefonene er ikke gode nok. Batteriene er for dårlige og telefonene er generlt lite brukervennlige. Vi anbefaler derfor Nokia 6680 (bildet) som kommer i salg i nær fremtid, sier Müller-Hansen til digi.no.

Til toppen