Tele2 Norge får sin første norske sjef

Haakon Dyrnes rykker opp som toppsjef i Tele2, etter Henrik Müller-Hansen.

Tele2 Norge får sin første norske toppsjef. Etter sju år i sjefstolen har Henrik Müller-Hansen «valgt å gå videre til nye utfordringer» ifølge en pressemelding fra selskapet, og salgs- og markedsdirektør Haakon Dyrnes, 39 år gammel, rykker opp til administrerende direktør.

Dyrnes er utdannet siviløkonom. Han startet sin karriere med salg mot dagligvarebransjen. Senere var han med da radiokanalen P4 startet opp i 1993. Her hadde han en sentral rolle innen salg og markedsføring. Fra midten av 1996 arbeidet Dyrnes i Telenor, der han hadde flere lederstillinger på produkt- og markedssiden, blant annet som produktansvarlig for ISDN. Fra januar 2001 var han produktdirektør for privatmarkedet i Tele2 Norge, der han avanserte til salgs- og markedsdirektør i 2003.

I sin tiltredelseserklæring sier Dyrnes at Tele2 nå er den viktigste utfordreren til Telenor og TeliaSonera/Netcom i det norske telemarkedet, og har en nøkkelposisjon i å sikre reell konkurranse og lave priser for brukerne.

– Jeg ser fram til å videreføre den veksten vi har hatt de siste årene, og sørge for at Tele2 forsterker ytterligere sin posisjon i Norge.

Henrik Müller-Hansen sier han er svært tilfreds med selskapets utvikling den siste tiden:

– Omsetningen har økt fra 1,4 milliarder til 2,5 milliarder på to år, markedsandelene har økt kraftig og underskudd er snudd til solid overskudd. Det er riktig tidspunkt for å gi stafettpinnen videre.

Til toppen