BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2 rekker ikke UMTS-fristen

Nå innrømmer Tele2 det mange analyser lenge har vist: Selskapet rekker ikke å få sitt UMTS-nett i drift innen 1. desember. Hva blir straffen?

5. juni 2001 - 07:40
Ting tar tid hos Tele2


- Et ferdig utbygd nett slik vi lovet i konsesjonssøknaden, vil vi ikke klare å få ferdig. For å klare å bygge alle basestasjonene vi har lovet innen desember, må vi ha alt utstyret på plass over sommeren. Det kommer ikke til å skje, sier teknisk direktørOle Martin Gunhildsbutil DinSide.

Tele2 lovet i sin lisenssøknad å bygge så mye som 821 basestasjoner i løpet av året. Men da digitoday.no snakket med selskapet 25. mai hadde de ennå ikke inngått noen avtaler med utstyrsleverandører, langt mindre begynt å bygge basestasjonene.

Innrømmelsen lander en varm potet i fanget til Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen. Lar han Tele2 slippe utstraffet hen, kan han bli saksøkt av taperne som ikke fikk UMTS-konsesjon. Men samtidig er det umulig å utlyse en budrunde om Tele2s konsesjon nå - til det er det for kort tid. Dagsbøter er kanskje derfor det mest aktuelle.

Gustavsen risikerer at også Broadband snart innrømmer forsinkelser. Ut i fra hva selskapet fortalte digitoday.no for en uke siden har selskapet svært dårlig tid. (Se Broadband må skynde seg.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.