RESULTATERFINANS

Tele2 selger seg ut av land i Europa

Europas største uavhengige teleselskap selger tre selskaper, og tar milliard-avskrivning.

8. okt. 2007 - 08:31

Tele2 er Europas største uavhengige teleutfordrer, men nå selger selskapet datterselskapene Tele2 Italia og Tele2 Spania til Vodafone.

Vodafone betaler cirka 7,1 milliarder svenske kroner, ifølge en pressemelding fra Tele2.

- Tele2 har utviklet veldig fremgangsrike virksomheter i både Italia og Spania. På tross av dette har vi, som et viktig steg i vår fokuseringsstrategi, besluttet å ta del i den pågående konsolideringsprosessen i det i det italienske og spanske markedene, for å realisere verdiene, sier Lars-Johan Jarnheimer, administrerende direktør i Tele2-konsernet, i en pressemelding.

Tele2 Italia hadde 1.961.000 kunder på fasttelefon og 268.000 på bredbånd. Datterselskapet omsatte for 4,9 milliarder svenske kroner i fjor, og 2,7 milliarder i årets første halvår. I fjor endte det med et underskudd på 58 millioner svenske kroner, mens det i årets første halvår ble et mikroskopisk overskudd på en million svenske kroner.

- Tele2 har utviklet veldig fremgangsrike virksomheter i både Italia og Spania Tele2 Spania hadde 370.000 kunder på fasttelefon, og 47.000 bredbåndskunder. Omsetningemessig bidro datterselskapet med 2,2 svenske milliarder i fjor, men på resultatsiden ga de konsernet et underskudd på 74 millioner svenske kroner.

I en separat pressemelding, skriver Tele2 at de skriver av 3,5 milliarder svenske kroner i goodwill for årets tredje kvartal. Det betyr i praksis at selskapet ikke lengre anser sine verdier for å være like høye som de tidligere var bokført som.

Tele2 Italia og Tele2 Spania sto for 1,3 milliarder av avskrivningen. Det er således klart at telekonsernet ikke har lykkes helt i disse landene.

Mandag morgen kommer det også frem at Tele2 selger seg delvis ut av Østerike.

- I det rådende markedsklimaet er det ikke rom for å drive lønnsomt som virtuell mobiloperatør. Telekom Austria Group betaler 65 millioner svenske kroner for Tele2s virtuelle mobiloperatør som har 131.000 abonnenter.

Tele2 blir imidlertid værende igjen i landet.

- Vår styrke i Østerike er vår infrastrukturbaserte fast- og bredbåndsvirksomhet, og i det rådende markedsklimaet er det ikke rom for å drive lønnsomt som virtuell mobiloperatør, sier Jarnheimer, i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.