KARRIERE

Tele2 sparker sjefen

Konsernsjef Harri Koponen er ferdig i teleselskapet.

Harri Koponen
Harri Koponen Bilde: Tele2
18. feb. 2010 - 09:16

Konsernsjef Harri Koponen forlater Tele2 med øyeblikkelig virkning. Det opplyser det svenske telekomselskapet i en pressemelding.

Koponen må ha røket uklar med sitt eget styre, for grunnen som oppgis er at han må gå som følge av uverkommelige forskjeller i synet på lederskap.

Styret har konstituert finansdirektør Lars Nilsson som ny toppsjef, og opplyser at de umiddelbart vil påbegynne prosessen med å rekruttere ny konsernleder.

Harri Koponen tiltrådte som administrerende direktør i Tele2 i august 2008 og har ledet selskapet i en periode med fokus på økt lønnsomhet.

Han har tidligere langt internasjonal erfaring i telekombransjen, blant annet i Ericsson og som toppsjef i Sonera. I maktkampen som oppstod etter fusjonen mellom Telia og Sonera ble Koponen presset ut. Også den gangen ble uenighet om styring brukt som grunn for hans avgang.

Styreleder Vigo Carlund i Tele2 understreker i en kommentar at selskapets strategi forblir uforandret.

- Styret vil takke Koponen for hans innsats. Sammen med ledergruppen har han avsluttet vårt omstruktureringsprogram og har konsolidert Tele2s strategiske prioriteringer, sier Carlund.

Koponen får med seg halvannet års etterlønn i fallskjerm.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.