RESULTATERFINANS

Tele2 tjener nesten ikke penger

Tele2 la i dag frem tall som viser en vekst i salget, men selskapet tjener nesten ikke penger.

25. apr. 2007 - 11:23

Tele2 er et av Europas største teleselskap. I motsetning til mange av de andre aktørene som Telenor, Telia, og Deutche Telekom har ikke selskapet gått fra å være i en statlig monopolsituasjon, til å bli en kommersiell aktør. De er således en utfordrer i alle markedene de opererer i. Det er en tøff jobb og det gir utslag på selskapets bunnlinje.

Nå har selskapet lagt frem tallene for årets første kvartal. De viste en liten total omsetningsvekst på fem prosent. Dermed endte omsetningen på 12,8 milliarder svenske kroner.

For mobilsatsningen var det større fremgang. Der økte omsetningen med 29 prosent og utgjorde en omsetning på 5,2 milliarder dollar.

- I løpet av 2007 forventer vi at mesteparten av våre inntekter vil komme fra mobiltelefoni og bredbåndstjenester på egen infrastruktur, sier Lars-Johan Jarnheimer,konsernsjef for Tele 2, i en pressemelding.

Verre gikk det med resultatet. Det endte på bare 82 millioner svenske kroner, ned fra 143 millioner i samme kvartal for et år siden.

Som så mange internasjonale selskaper, er Tele2 restriktive med å oppgi tall for de enkelte land som de opererer i.

I 2005 omsatte Tele2 for 2,4 milliarder kroner i Norge og av det genererte de et overskudd på 79,4 millioner kroner. Den norske Tele2-sjefen, Haakon Dyrnes, får ikke oppgi hvordan det gikk i 2006 og i årets første kvartal, men han forteller til digi.no at Tele2 Norge er fornøyd med veksten.

Selskapet har passert 400.000 mobilabonnenter tidligere i år, og de vokser fortsatt bra innen ADSL-markedet.

- Tele2 er et vekstselskap. Vi skal ta markedsandeler, sier Dyrnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.