Tele2 tyr til sandkasseteknikk

Hvorfor må vi leke sånn når de andre leker sånn, sandkassefurter Tele2-sjef Markus Täkte og håper på det viset å vinne frem i UMTS-krangelen med Samferdselsdepartementet.

- Hvorfor slipper NetCom bøter og ikke vi, når vi har kommet lenger på UMTS i Norge enn dem?

Slik argumenterer Tele2 i sin klage på Samferdsels-departementets varsel om millionbøter, skriver Aftenposten Interaktiv.

Selvkritikken ligger ikke akkurat tjukt utenpå Tele2 Norges-sjef Markus Täkte, selv om selskapet han leder på ingen måte har oppfylt løftene man selv ga om utbyggingstakten for sitt UMTS-nett i Norge, ifølge Aftenposten. Avisen skriver at Tele2 har påklaget Samferdselsdepartementets vedtak om å illegge Tele 2 dagsbøter i hundremillionersklassen. - Vi mener fortsatt at det ikke har vært grunnlag for å bygge ut et UMTS-nett. Dette med tanke på at UMTS-standarden har vært forsinket, at det ikke har vært tilgjengelig utstyr i store volumer og at kundene ikke har tilgang til terminaler (mobiltelefoner red. anm.), sier Täkte til Aftenposten.


Samtidig går Täkte i strupen på Telia-eide NetCom som han mener heller ikke har innfridd utbyggingskravene, og følgelig er det feil at bare Tele 2 ilegges dagbøter, mener han.

- Vi anser at vi har gjort minst like mye som NetCom har gjort, sier Täkte til Aftenposten.

Samferdselsdepartementet svarer tørt at NetCom i det minste har prøvd å bygge ut, og at avviket mellom virkelighet og konsesjonskrav er mindre for NetCom enn de ser ut for på papiret.

Informasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom istemmer at selskapet har dokumentert sin utbygging overfor departementet, og fått myndighetenes aksept for sine planer.

Ekspedisjonssjef Eva Hildrum og departementet får ros av Täkte for å føre "en god dialog", men sjarm alene er åpenbart ikke nok: - Det at vi har en konstruktiv dialog med konsesjonæren, betyr ikke at vi forhandler med dem, sier Hildrum til Aftenposten.

Til toppen