BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2 utelukker ingenting

- Vi har diskutert ulike former for samarbeid med flere parter i Norge, sier administrerende direktør i Tele2 Norge, Henrik Ringmar til digitoday. Han sier at samarbeidsløsinger på UMTS-utbygging i Norge må komme raskt.

Frode Eriksen
8. jan. 2001 - 14:24

Ringmar sier at avtalen som ble presentert mandag mellom NetCom AB og Telia er framforhandlet på toppnivå i de to konsernene.

Dermed er det ikke gitt at det er nøyaktig den samme samarbeidskonstellasjonen en ender på i Norge, for ifølge Henrik Ringmar har Tele2 snakket med flere selskap og ikke bare NetCom om muligheter for samarbeid.

- Tele2 har ført diskusjoner med blant annet norske NetCom om ulike saker knyttet til blant annet samlokalisering av basestasjoner.

De to mest ytterliggående samarbeidsformene er enten en form for samlokalisering av basestasjoner, som flere allerede har tatt til ordet for, og i ytterste konsekvens, at to av de fire selskapene som har fått UMTS-konsesjon velger å samle seg om en konsesjon.

Ringmar erkjenner at slike samtaler ikke bør ta for lang tid. - Dette vil bli avgjort rimelig raskt, sier han.

- Vi holder alle muligheter åpne. Vi har åpnet for muligheter for samlokalisering i vår søknad. Jeg tror diskusjonen ville komme uansett, men at situasjonen kanskje ble litt annerledes ettersom Telia ikke fikk UMTS-konsesjon i Sverige like før jul. Dette har påvirket situasjonen, kanskje også hvordan et samarbeid vil foregå, sier Ringmar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra