Tele2 vil bygge eget ADSL-nett

Tele2 skal bygge ADSL-nett i Norge og ta «det virkelige steget inn på det norske ADSL-markedet».

Tele2 skal bygge ADSL-nett i Norge og ta «det virkelige steget inn på det norske ADSL-markedet».

Tele2 er i ferd med å ta ett skritt lenger inn i verdikjeden på ADSL. De har to stillingsannonser ute som gjelder ADSL, en for nettverksplanlegger og en for teknisk support. I stillingsbeskrivelsen for nettverksplanlegger står det følgende:

"Tele2 ABs konsernledelse har i tillegg besluttet at Tele2 Norge AS skal bygge ut et eget ADSL nettverk i Norge, med andre ord får du en unik mulighet til å være delaktig når Tele2 Norge AS tar det virkelige steget inn på det norske ADSL-markedet."

Administrerende direktør i Norge, Henrik Müller-Hansen, benekter likevel at det er snakk om linje- og nettutbygging. Ellers er han på flere punkter knapp og uklar.

– Vi installerer eget utstyr på sentralene rundt i landet, for å kunne ta en større del av tjenesteproduksjonen selv. Vi sitter ikke og ser på at markedet utvikler seg i rask takt uten å handle Vi gjør det samme som Nextgentel og Catch, sier han.

Tele2 har så langt ikke hatt utstyr for tjenesteproduksjon i sentralene tidligere, men basert seg på leie. Fremover vil de også leie linjer, men produsere mer av tjenestene som går over linjene selv. Noen storstilt ansettelseskampanje kan man ikke vente.

– Vi har en omsetning på 2,1 milliarder på 50 ansatte i Norge, sier Müller-Hansen, tydelig stolt av det lave tallet på ansatte.

Ifølge Müller-Hansen har Tele2 600.000 kunder på telefoni, mobil og internett i Norge. En eventuell nettverksutbygging kunne bli brukt til å ta en større del av verdikjeden, ikke bare for ADSL.

Det er ennå tidlig i prosjektet.

– Vi er i planleggingsfasen foreløpig, i aller høyeste grad, sier han.

Ellers er det ikke stort han vil meddele, verken antall kunder på ADSL eller om planene videre, eller om de også skal ta deler av nettverket selv.

Informasjonsdirektør Malin Rydberg i Tele2 AB i Sverige, nekter å si om Tele2 skal bygge eget nettverk, slik det ser ut i stillingsannonsen, eller om det stemmer at de bare skal ha utstyr i sentralene, slik Müller-Hansen hevder.

Tele2 har også tidligere vært ute med uklare beskjeder. I forbindelse med UMTS-lisensen de fikk, men ikke benyttet, kom det flere utsagn som i ettertid ser underlige ut.

– Vi holder fortsatt på UMTS-lisensen vår. Det er ingen endringer i det, sa tidligere Tele2-sjef i Norge Markus Täkte til digi.no, høsten 2002.

Han innrømmet at staben var redusert til én person, men benektet likevel at dette betydde slutten på prosjektet. I et intervju med Business Standard om samme tema hevdet han at det var lånt penger for å finanseiere "selskapets planer", men de store lånene han viste til var hovedsakelig refinansiering av gammel gjeld.

Ikke overraskende ga Tele2 opp UMTS-lisensen senere samme høst.

Til toppen