Tele2 vil bygge ut bredbånd i Tyskland

Tele2 satser stort sammen med QSC for å bygge ut ADSL2+ i Tyskland.

Tele2 sier de vil investere 50 millioner euro, tilsvarende rundt 400 millioner kroner, i et nytt felleseid selskap med den tyske teleoperatøren QSC.

Det nye selskapet skal hete Plusnet. Tele2 får en andel på 32,5 prosent, QSC en andel på 67,5 prosent.

QSC har i dag et DSL-nett som er i stand til å nå rundt 30 prosent av den tyske befolkningen. Plusnet skal oppgradere nettet til ADSL2+, og bygge det ut slik at det kan nå mer enn 50 prosent av befolkningen innen utgangen av 2007. Både Tele2 og QSC vil kunne tilby tjenester over dette nettet.

Tele2 sier de sparer tilsvarende 50 millioner euro på samarbeidet med QSC i forhold til det de hadde måttet punge ut med for å bygge opp et tilsvarende eget nett. De ser også fram til å kunne tilby tjenester ti til 18 måneder tidligere enn om de hadde satset på egen hånd.

– Det här är en utmärkt lösning för Tele2. Det ger oss en möjlighet att dra fördel av vår existerande fasttelefonikundbas i Tyskland och erbjuda bredbandstjänster och telefoni till mycket attraktiva priser till våra drygt 2 miljoner förvalskunder som har valt Tele2 som operatör, sier konsersjef Lars-Johan Jarnheimer i Tele2, i en pressemelding.

Til toppen