Tele2 vurderer å bygge eget GSM-nett

Tele2 er markedets tredje største mobilselskap etter Telenor og Netcom, men de står foreløpig uten eget nett.

Tele2 vurderer å bygge eget GSM-nett

Tele2 er en utfordrer i det europeiske telemarkedet. Selskapet har etablert seg i de fleste europeiske land, og har blitt en av de største aktørene i telemarkeded. I Norge er selskapet tredje størst, etter Telenor og Netcom.

I motsetning til Telenor og Netcom, har ikke Tele2 et eget GSM-nett i Norge. Dermed må de leie kapasitet fra en av de. Tidligere var det Telenor, men nylig inngikk selskapet en avtale om å flytte sine kunder over til Netcom.

    Les også:

Det gir stort utslag i telemarkedet når Tele2 flytter over. Selskapet har cirka 7,9 prosent av de norske kundene, mens Netcom har 37 prosent.

I denne avtalen har Tele2 en opsjon på å kunne bygge et eget GSM-nett der de ønsker, og så få roaming tilgang til Netcoms nett der de ikke har det.

- Vi ville bygd der folk bor, selvfølgelig, sier Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Tele2 Norge, til digi.no.

Det blir litt på samme måte som Network Norway, som satset på å bygge ut eget nett i de største byene der de har mest trafikk. Så leier de kapasitet av Netcom der det ikke lønner seg å bygge eget.

Telenor og Netcom har lenge fått være i fred som de eneste aktørene med eget GSM-nett. Så kommer plutselig en flere aktører på banen for å bygge ut egne nett, deriblant Network Norway og MTU Gruppen/Teletopia.

Tele2 derimot, har ikke tatt besluttningen om å bygge eget nett ennå. Det er heller ikke sikkert at de vil gjøre det.

- Jeg er opptatt av at vi skal holde plassen som nummer tre i markedet, sier Dyrnes, til digi.no.

Tele2 har trolig fått en svært god avtale med Netcom. Selskapet har mange kunder, og det gir stort utslag for Netcom at de har valgt å gå over fra konkurrenten Telenor.

Dersom de andre nykommerne i markedet skulle klare å true Tele2s posisjon som den største utfordreren, vil Tele2 revurdere om de skal utnytte seg av opsjonen i avtalen med Netcom.