BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleaksjer for 40 milliarder selges

Svenske Telia blir trolig delprivatisert neste år. Samtidig skal den danske staten kvitte seg med sine resterende aksjer i Tele Danmark. Dermed slippes nordiske teleaksjer for over 40 milliarder kroner ut på markedet neste år, skriver Dagens Næringsliv.

Øystein Kvistad
11. apr. 1997 - 10:11

Samtlige partier i den svenske Riksdagen, med unntak av Vänsterpartiet, stiller seg nå bak en delprivatisering av Telia. Dermed kommer den svenske staten mest sannsynlig å selge ut sin aksjesits på 49 prosent i selskapet. 20 milliarder kroner regner den svenske stat å få inn på aksjesalget.

Ifølge den svenske avisen Dagens Industri vil Telia trolig bli børsnotert tidlig i 1998.

Også i Danmark ser det ut til å gå mot et salg av det gamle statlige televerket. TeleDanmark er allerede delprivatisert - det skjedde i 1994 - da staten solgte seg ned fra 89 til 51 prosent. Nå har Den Danske Bank fått oppdraget med å rådgi staten i dens salg av de resterende aksjene i Tele Danmark. Også her er det snakk om et inntektspotensial rundt 20 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.