BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleanalytiker: - Lite kontroversielt

Teleanalytiker Tore Aarønæs mener departementets valg av UMTS-aktørene var lite kontroversielt og som ventet. Men, mener han, dette gir bare operatørene rett til å få piggsko. Løpet begynner først nå.

Sigvald Sveinbjørnsson
29. nov. 2000 - 18:39
Tore AarønæsNorsk Telecom AS

- Dette var ikke akkurat spenstig. Det er de aktørene med etablert kundemasse som har fått lisensen. De to minste, Enitel og Tele 2 har kansje fått lisensen fordi de har vært konkurransefremmende i markedet siden de kom inn, sier Aarønæs til digitoday.no.

Han mener at det er nå det store kappløpet begynner. - Aktørene fikk idag utdelt piggskoene, løpet begynner først nå, sier Aarønæs.

- Men de som nå står uten lisens vil nok kunne være med, men ikke som operatører.

Aarønæs sier til digitoday.no at han vet om det norske UMTS-valget vil ha noen innvirkning på hva som skal skje i Sverige i desember. Da skal nemlig de svenske lisensene deles ut.

- I Norge er det nå to svenske aktører som har fått lisens i Norge, samt Sonera fra Finland. Jeg tror at dette kan åpne muligheten for hel-nordiske samarbeid som vil kunne gjøre markedet meget spennende, sier Aarønæs.

Han mener at man nå har muligheten til å satse hard på innhold og tjenester og på den måten bli svært konkurransedyktige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra