Teleavklaring i dag

På en pressekonferanse 09:15 i dag fredag vil statsråd Odd Einar Dørum komme med en avklaring om det blir noe av en telefusjon mellom Telenor og Telia eller ikke.

digi.no har grunn til å tro at det ikke blir noe av telesamarbeidet fordi Telia og selskapets svenske eiere ikke ønsket likeverdighet mellom de to partene i et samarbeid.

Styreformann i Telenor, Arnfinn Hofstad, understreket i går ettermiddag at en fusjon fra Telenors side bare kunne skje mellom likeverdige parter.

Det er mye som tyder på at fusjonen strander nettopp på dette punkt. Ifølge TV2 Nyhetene fikk Telia frist til klokken 08:00 fredag morgen med å akseptere likeverdigpetsprinsippet. Hvis ikke ble fusjonen lagt på is.

Til VG sa en skuffet Telenor-topp i natt at "De vil være storebror". Avisen skriver at svenskene så og si ville ha alt; hovedkontor, sjefen og flertallet. Telenor kunne strekke seg til å dele; hovedkontoret i Sverige, men med norsk toppsjef, og likeverdighet i eierskapet.

I morgentimene i dag har Telenors eier og generalforsamling, statsråd Odd Einar Dørum tatt den endelige avgjørelsen om å legge fusjonsplanene på is, etter at Telia fikk et siste ultimatum i går kveld.

Telias toppsjef, Lars Berg, ønsket et nærmere samarbeid med Telenor, men ikke for en hver pris.

digi.no følger denne saken og kommer tilbake med Dørums svar på om det blir en fusjon eller ikke under pressekonferansen.

Til toppen