Telebransjen samles for å klage

Onsdag stiller ledelsen i de store og små teleselskapene opp på Stortinget for å klage, men ikke på de samme tingene.

Ondag formiddag er det åpen høring om mobilmeldingen på Stortinget. Mobilmeldingen utredet situasjonen for UMTS i fjor våres, men fordi Stortinget ikke rakk å behandle den i løpet av høsten, har regjeringen oppdatert den.

Regjeringen foreslår å la NetCom og Telenor få utsettelse på sine utbyggingsløfter med 18 måneder fordi telefonene er så forsinket og den generelle økonomiske situasjonen er så svak. Regeringen foreslår også å auksjonene bort de to ledige UMTS-lisensene til høystbydende med lave krav til utbygging.

Samferdselskomitéen har hatt møter med mange av de store aktørene og er derfor trolig godt kjent med hva de mener. Men komitéen skal likevel høre innlegg fra en rekke parter på onsdag.

Trolig blir det mye klaging og svartmaling fra de store aktørene, mens de små argumenterer med en reduksjon på minsteprisen for en UMTS-lisens, som regjeringen foreslår settes til 200 millioner kroner.

Et av motargumentene er at det foreløpig bare er kjent én mulig byder, svenske 3 (tidligere Hi3G).

Bransjen møter opp mannsterk, selv om det ikke er satt av tid til noen debatt.

Telenor og NetCom stiller med toppleder og tre leder hver. I tillegg kommmer lederne for bransjeforeningene Abelia og IKT-Norge, Sense, You, Chess, Teletopia, Tele2 og TeleDanmark.

Til toppen