Telebransjen tjener godt med penger

Til tross for hardt prispress, er det mange av teleselskapene som tjener godt med penger. Her er listen.

Til tross for hardt prispress, er det mange av teleselskapene som tjener godt med penger. Her er listen.

Det siste halvannet året har skapte større prispress i det norske telemarkedet, men det er mest i mobilmarkedet og på sluttsalg. Marginene til mange selskaper er fremdeles svært hyggelige en lønnsomhetsanalysese teleanalytiker Tore Aarønsæs i Norsk Telecom har gjennomført.

På toppen av listen ligger Powertech som selger bredbånd til bedriftsmarkedet. Selskapet hadde en resultatgrad i fjor på 32,5 prosent og endte opp med et result før skatt på 13 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Powertech er dog ikke et rent teleselskap, selskapet tilbyr også hosting/serverdrift.

Men i rene kroner er det ingen som konkurrerer med Telenor Mobil, som både selger sitt linjenett til mange andre mobiloperatører og betjener sluttkunde. Telenor Mobil omsatte i fjor for nesten 10,2 milliarder kroner og satt igjen med 3,2 milliarder før skatt - en margin på 31,7 prosent.

Så følger Netcom (28,1), Teletopia (22,3), TeliaSonera (22,4), Viasat (21,3) og Consorte , med 19,9 prosents margin. Inpoq, innholdsleverandør av ringetoner og annet innhold til mobiltelefoner, hadde en margin på 17,1 prosent i fjor.

Til toppen