BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telecom Finland blir Sonera

Ønske om styrking av varemerket, internasjonal telekonkurranse, og forberedelser til delprivatisering ligger bak Telecom Finlands beslutning om å endre navnet fra dagens til Sonera Corporation.

Frode Eriksen
16. apr. 1998 - 10:03

- Vi ønsket å skifte navnet før delprivatiseringen som vil skje i løpet av året. Nå vil Sonera både bli et navn og et varemerke for våre telekomtjenester, sier konsernsjef i det finske post og televerket PT Finland, Pekka Vennamo.

PT Finland er i dag moderselskapet og skal i sommer deles i en del for telekom (Sonera) og en postdel (Finland Post). Sonera skal delprivatiseres senere i år.

Bak navnevalget lå et ønske om å få et navn som kan brukes internasjonalt og som kan uttales like enkelt uansett språk. Målet er at navnet skal skille selskapet fra de vanlige televerkene og bygge opp under selskapets viktigste forretningsområder, som er data, taletelefoni og mobiltelefoni.

Eksperter fra både Finland og Storbritannia var i sving for å vurdere det nye navnet. Logoen til selskapet er designet av Paltemaa Huttunen Santala TBWA, mens Laxon Carrà var hovedkonsulent i valg av navn.

Selskapet regner med at alle skilt og merker med det gamle navnet er byttet ut i løpet av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.