RESULTATERFINANS

Telecom Italia vurderer Olivetti-bud

Styret i Telecom Italia møtes tirsdag ettermiddag for å diskutere Olivettis fiendtlige oppkjøpsforsøk på sin langt større konkurrent. Olivetti tilbyr seg å betale vel 60 milliarder euro for Telecom Italia.

Øystein Kvistad
27. apr. 1999 - 04:24

Det er regelverket fastsatt av Consob - de italienske børsmyndigheter - som gjør at Telecom Italia i dag må ta en formell beslutning på Olivettis fiendtlige oppkjøpstilbud, et bud som ble godkjent av Consob i forrige uke.

Telecom Italias styre har forsåvidt i media allerede avvist Olivettis tilbud, et krystallklart "nei" som mellom annet skyldes at Telecom Italia heller ønsker å fusjonere med Deutsche Telekom AG (se pekere til tidligere artikler nedenfor eller i margen til høyre).

Fusjonsavtalen med Deutsche Telekom har ennå ikke gått gjennom den nødvendige behandling hos de regulerende myndigheter og behøver dessuten den italienske regjeringens velsignelse før den kan gjennomføres - en operasjon som vil ta måneder å få i stand. Ettersom Deutsche Telekoms bud bare er i form av aksjer, må dessuten Telecom Italias aksjonærer overbevises om at et sammenslått, tysk-italiensk selskap vil føre til betydelig økt inntjening og en høyere aksjekurs - og dermed mer penger i fôret - enn en avtale med Olivetti.

Olivetti har økt sitt bud på Telecom Italia med 15 prosent - fra 52,6 milliarder euro til 60,4 milliarder euro, eller fra 10 euro per aksje til 11,5 euro per aksje. Budet er i kontanter, aksjer og obligasjoner.

Foruten at ledelsen i Telecom Italia klart er imot at Olivetti får kjøpe opp teleselskapet, har en også kommentert budet med at det er for lavt.

Ifølge nyhetstjenesten Bloomberg er det ikke bare Olivettis bud som vil bli diskutert tirsdag - det er også berammet et møte mellom representanter for de italienske og tyske teleselskapene i Frankfurt, der en mulig fusjon mellom Telecom Italia og Deutsche Telekom skal debatteres. Den tyske finansministeren Hans Eichel vil sikkert også benytte anledningen til å snakke om fusjonsforlaget med italias finansminister Carlo Azeglio Ciampi under G7-møtet som startet i Washington mandag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.