Telecomputing blør fortsatt

Telecomputing taper fortsatt mye penger, men selskapet viser god vekst i omsetning og ordreinngang. Samtidig trekker gründer Jostein Eikeland seg fra selskapet.

Telecomputing taper fortsatt mye penger, men selskapet viser god vekst i omsetning og ordreinngang. Samtidig trekker gründer Jostein Eikeland seg fra selskapet.

  • Resultaterfinans

På resultatpresentasjonen i dag ble det opplyst at gründer Jostein Eikeland trekker seg fra selskapet. Han har i lengre tid vært styremedlem og konstituerende direktør, men nå vil han overlate "babyen" til amerikaneren Jason Donahue, ifølge dn.no.

Selv om Telecomputing ASA fortsatt går med solid underskudd, er det tegn til bedring i løpet av første kvartal. Omsetningen ble på 3,2 millioner dollar, tilsvarende 29 millioner kroner for første kvartal i år, hvorav ASP-inntektene utgjorde 2,7 millioner dollar. Selskapet hadde en omsetningsvekst på henholdsvis 113 prosent og 28 prosent i forhold til samme periode i fjor og fjerde kvartal 2000.

Selskapet fikk et driftsunderskuddet på 6,7 millioner dollar, mot 7,5 millioner dollar i samme periode i fjor.

Nettounderskuddet ble 5,99 millioner dollar, tilsvarende 0,23 dollar pr aksje før skatt i første kvartal, mot et underskudd på 6,75 millioner dollar i fjor.

Selskapet opplyser at selskapet hadde 12 månders ordrereserve ved utgangen av kvartalet på 13,8 millioner dollar, tilsvarende 126 millioner kroner, som tilsvarer en økning på 17 prosent i forhold til fjerde kvartal. Den totale ordrereserven er på 35,7 millioner dollar, en økning på 28 prosent fra fjerde kvartal.

Telecomputing er sist omsatt på kurs 23 kr som priser selskapet til 618 millioner kroner. På det høyeste har aksjen vært omsatt på 71 kroner etter at det gikk på børs.

Til toppen