RESULTATERFINANS

Telecomputing-eier varsler oppkjøpsraid

Telecomputings største investor har kjøpt seg kraftig opp og varsler en offensiv satsning fremover.

22. mars 2006 - 09:33

Sabaro Investments, investeringsselskapet til den Monaco-baserte investoren Erik Henriksen kjøpte seg denne uken opp til 70 prosents eierandel i Telecomputing.

– Vi har ingen skjult agenda. Sabaro har kjøpt seg opp, ene og alene, fordi vi mener dette er et av dem mest spennende IT-selskapene i Norge, sier Henriksen til Finansavisen.

Han har store planer for Telecomputing og varsler en aggressiv satsning fremover.

– Det er kombinasjonen av organisk vekst og oppkjøp som er spennende. Hele poenget er at selskapet må gi bånn gass, sier Henriksen til Finansavisen.

Med en eierandel på like over 70 prosent vil Telecomputing-aksjen fremstå som lite likvid. Sabaro har i praksis full kontroll over selskapet og det kan få andre potensielle investorer til å holde seg unna. For å gjøre noe med dette kan enten selskapet kjøpe andre selskaper med oppgjør i aksjer eller de kan hente mer penger igjennom en emisjon.

I fjor kjøpte Telecomputing tre selskaper. Med en offensiv investor kan det bli aktuelt å også kjøpe litt større selskaper.

– SMB er det markedet som vokser mest, så vi skal nok holde oss der, men det er kanskje riktig å sikte litt høyere innenfor dette segmentet, sier Henriksen til Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.