RESULTATERFINANS

Telecomputing kjøper Oracle-konsulenter

TeleComputing vil ekspandere på konsulent-tjenester, og kjøper seg opp i Sverige.

28. sep. 2007 - 08:41

TeleComputing er et norsk børsnotert IT-selskap som leverer IT-tjenester til det norske markedet. Selskapet var tidligere kjent som selskapet som definerte ASP-begrepet (Application Service Provider), men går nå mer i retning av å bli en totalleverandør av løsninger innen IT-drift, tjenesteutsetting og SaaS (Software as a Service).

Totalt har TeleComputing-konsernet 630 ansatte fordelt på 7 kontorer i Norden, og nå blir de litt flere. Gjennom sitt datterselskap Kentor, som leverer tjenester innen systemintegrasjon, kjøper Telecomputing et svensk konsulentselskap som lever av Oracle-relaterte tjenester.

Svenske StoneBrix har hovedkontor i Göteborg, og et mindre kontor i Malmø. De har 24 ansatte og forventer en omsetning på 32 millioner svenske kroner i inneværende år. Av det forventer de at det blir liggende igjen 4 millioner kroner på bunnlinjen.

– StoneBrix er, akkurat som deler av Kentor, spesialister på Oracle-basert teknologi, systemintegrasjon og forretningskritiske systemer. Ved å slå sammen Kentor og StoneBrix skaper vi en strategisk posisjon som den ledende leverandøren på Oracle-baserte løsninger og tjenester til mellomstore og store bedrifter i Sverige, sier Urban Berlinde, administrerende direktør i TeleComputings datterselskap, Kentor AB, i en pressemelding.

TeleComputing betaler 10,6 millioner i kontanter for 100 prosent av aksjene i selskapet. Får den prisen får de med seg en kontantbeholdning på 2,2 millioner svenske kroner som SoneBrix har på bok. I tillegg vil StoneBrix-eierne få en ekstrautbetaling beregnet til 15 millioner kroner, dersom selskapet presterer i henhold til budsjett for 2007 og 2008.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.