Telefon falt ut i Østfold

Get-kunder var uten tv, telefon og Internett fordi fiberkabler ble kappet under veiarbeid.

Get-kunder var uten tv, telefon og Internett fordi fiberkabler ble kappet under veiarbeid.

Sarpsborg/Oslo (NTB-Birgitte Iversen): I 20.30-tiden kunne Hafslund Telekom melde at de fleste av de 40.000 Get-kundene i Østfold som mistet TV-signalene mandag formiddag kunne bruke fjernkontrollen igjen.

– Siste oppdatering nå er at kablene fra Get er i orden igjen, men Get har også noen egne kabler som ikke skal være helt reetablert, opplyser informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund Telekom infrastruktur til NTB klokka 20.20.

Rundt 40.000 Get-kunder i Østfold sto store deler av mandag uten digitale TV-kanaler, og en rekke østfoldinger var uten telefon og internett etter et kabelbrudd i Sarpsborg mandag formiddag.

Kabelbruddet skjedde i forbindelse med veiarbeid på E6 på Sandesundbrua i Sarpsborg i 11-tiden mandag.

Uten TV og telefon
Det var flere fiberkabler tilhørende Hafslund Telekom som ble satt ut av spill, og verst gikk det utover kundene til kabeltjenesteselskapet Get, som leier kabler av Hafslund.

De fleste fikk bare inn kanalene NRK1, NRK2 og TV 2 via Gets analoge nett, mens resten av kanalene, som bare sendes digitalt, falt ut.

I tillegg mistet 7.000 av Gets kunder telefon og internett. De rammede husstandene befant seg i Sarpsborg, Fredrikstad, Halden, Moss og Askim.

Flere rammet
I tillegg til Get ble også en del kunder til flere andre kabeltjenesteleverandører berørt, mange var helt eller delvis uten telefon og internett.

Kunder fra både NetCom, Telenor, TDC, Transcom og Hafslund Telekoms egne kunder var rammet, blant dem Sarpsborg og Fredrikstad kommune.

– Disse kundene har fremdeles problemer, og vi vil jobbe for å løse dem i løpet av kvelden, sier Kjell Stamgård.

Til toppen