Telefonen din gir tyvene all informasjon

De aller fleste låser bare mobil-abonnementet sitt. Andre kan dermed lese hvem du ringer, hvem som har ringt deg og alle meldinger du har fått.

De fleste av oss er svært opptatt av personvern og sikkerhet på PC-en. Vi liker ikke tanken på at tyver og arbeidsgivere kan lese og følge med på hva vi har gjort. Men likevel har de færreste sikret telefonen sin.

Mange tror de har sikret seg med PIN-koden de taster inn for å bruke telefonen. Men denne koden sikrer bare bruken av ditt mobilabonnement, det vil si SIM-kortet i telefonen.

Ettersom stadig flere bruker mobiltelefonen som en mer generell kommunikasjonsterminal, ligger det etter hvert mye informasjon på en moderne telefon. En Sony Ericsson T68 har 700 KB minne.

Tenk deg at du glemmer igjen mobilen på sjefens kontor eller en kollega. Ved å putte inn sitt eget SIM-kort vil sjefen eller en annen kunne åpne telefonen og på flere modeller lese hele din kontaktliste (headhunter), hvem som har ringt deg (konkurrenter) og alle SMS- og epost-meldinger du har mottatt.

digi.no kjenner til en journalist som trodde han hadde glemt igjen mobiltelefonen under et møte med ledelsen en stor bedrift han skrev en kritisk sak om. På kontaktlisten/ringeloggen lå det navn og nummer til flere ansatte i bedriften som hadde gitt journalisten informasjon. Telefonen var ikke låst og katastrofen kunne ha vært et faktum.

- Vi oppfordrer våre kunder til å ta i bruk muligheten for å låse selve telefonen, noe så mange kanskje ikke gjør, sier Per Alksten, Sony Ericsssons nordiske produktmarkedssjef.

Også Nokia-telefoner har samme låsemulighet.

Alksten forteller at du også kan skru av samtale-logging på Sony Ericsson-telefoner.

Til toppen