RESULTATERFINANS

Telefonen fortsatt viktigst for finanskjendisene

Selv om "børsbjellesauen" Tore Aksel Voldberg innrømmer at han bruker nettmegler, er Internett neppe den viktigste informasjonskanalen for finanskjendisene.

Oddmund Grøtte
14. des. 2000 - 11:37

Det er neppe noen tvil om at Internett har medført at informasjon som tidligere bare var forbeholdt de "proffe" nå også er gjort enklere tilgjenglig for småsparerne.

For proffene er det fortsatt "business as usual" der telefonen er den viktigste informasjonskanalen.

En - som vanlig - ordknapp Tore Aksel Voldberg bekrefter overfor digitoday.no at han bruker nettmegler, men vil ikke si i hvilket omfang. Samtidig avslører han at diskusjonsforum neppe er en av hans "yndlingssysler".

digitoday.no har ikke lykkes å få en kommentar fra Øystein Stray Spetalen eller Øystein Tvenge.

- Fortsatt er nok telefonen det viktigste arbeidsredskapet for de proffe traderne, sier imidlertid Rolf Dammann til digitoday.no.

- De få daytraderne (kjøp og salg av samme aksje i løpet av samme dag, red.anm.) som finnes i Norge bruker fortsatt telefon via meglere ved kjøp og salg av aksjer. Disse har kontinuerlig kontakt med meglere i løpet av dagen. Vi har i hvert fall få rene daytradere hos Net Fonds, forteller han.

Dammann fremholder overfor digitoday.no er kurtasjen lavere hos nettmeglerne enn hos de tradisjonelle meglerne. Net Fonds tar 0,05 prosent på det laveste for en handel, noe han hevder er vesentlig lavere enn ved å handle via telefon. Ved å handle tradisjonelt krever de fleste meglerhusene mellom 0,1 til 0,2 prosent.

- Jeg ville i hvert fall handle noe via Internett, sier Dammann.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.