TELEKOM

Telefonforbindelsen var borte i store deler av Nederland

Nødnumre til redningstjenester og politi sluttet å virke da store deler av Nederland sto uten telefonforbindelse i over tre timer mandag.

KPNs hovedkarter i Rotterdam.
KPNs hovedkarter i Rotterdam. Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters
25. juni 2019 - 08:52

Teleselskapet KPN meldte klokken 19.40 at forbindelsen var gjenopprettet, om lag tre og en halv time etter at telenettet brøt sammen.

Nødetatene sendte ut push-meldinger til mobilbrukere for å varsle om situasjonen. Politi ble sendt ut i gatene med walkietalkier for å hjelpe folk som trengte øyeblikkelig hjelp.

– Vi oppfordrer alle de som må rapportere om en akuttsituasjon, om å gå ut i gatene. Politiet har med walkietalkier og gjør det de kan for å hjelpe folk, sa talspersonen Suzanne van de Graaf i politiet til kringkasteren NOS.

Politiet oppga på sosiale medier et alternativt nødnummer rundt en time etter at både mobil- og fasttelefon-forbindelsen ble rammet i 16-tiden.

Folk ble også bedt om å bruke sosiale medier eller å oppsøke offentlige bygninger og kontorer for nødvendig hjelp.

Årsaken til at telenettet brøt sammen var mandag kveld ennå ikke kjent. Justisminister Ferd Grapperhaus skriver på Twitter at han er i kontakt med KPN. Teleselskapet opplyser selv at det jobber med å finne ut hva som er skjedd.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.