Telefonica sa ja til Concert

Det spanske televerket Telefonica har valgt BT og MCI som internasjonale samarbeidspartnere, og dropper samarbeidet med Unisource der blant annet Telia er partner.

Det spanske televerket Telefonica har valgt BT og MCI som internasjonale samarbeidspartnere, og dropper samarbeidet med Unisource der blant annet Telia er partner.

Ifølge en pressemelding fra British Telecom (BT) vil den nye telealliansen skape et nytt landskap for telekomindustrien og forbindelsen over Atlanterhavet.

Dermed sikrer BT/MCI-selskapet Concert seg et solid fotfeste i den spansktalende verden. Ikke bare i Spania men også i Latin-Amerika gjennom Telefonicas engasjement.

Avtalen inkluderer kjøp av små aksjeposter mellom Telefonica og BT i hverandres selskap.

Avtalen kommer bare dager etter at det mandag ble klart at Telecom Portugal også har valgt Concert som internasjonal samarbeidspartner. Denne avtalen sikrer Concert et sterkt fotfeste i første rekke i Brasil.

De to avtalene blir et hardt slag for AT&Ts satsing på Unisource som Europeisk samarbeidpartner. I Unisource står nå det sveitsiske, nederlandske og det svenske televerket Telia tilbake i en betydelig svekket allianse. Det er uklart hvordan Unisource vil reagere på avtalen, men de tre gjenværende partnerne har antydet rettssak og erstatningsoppgjør som følge av overgangen.

I det nordiske markedet har de fire største statseide televerkene valgt ulike løsninger i forhold til valg av internasjonale samarbeidspartnere. Telenor og Tele Danmark har avtaler med BT om distribusjon av Concerts internajonale løsninger, mens Telia valgte Unisource som igjen har en avtale med AT&T. Det finske televerket er foreløpig ikke deltager i et lignende samarbeid.

Til toppen