BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telefusjon utsatt etter nye krav fra fagforening og ny stilling for Kark

Telefusjonen mellom Telenor og Telia skulle vært undertegnet kl 11:30 i Stockholm, men samferdselsminister Jostein Fjærevoll er fremdeles i Norge. Utsettelsen skyldes en krangel om Karks stilling og at den svenske fagforeningen på tampen krever en styreplass til.

Einar Ryvarden
18. okt. 1999 - 12:09

Gigantfusjonen mellom Telenor og Telia vipper fremdeles på kanten av stupet, for striden mellom den svenske og norske ledelsen er slett ikke løst. På det uvanlige tidspunktet søndag, kl 17:00, startet Telenor et nytt styremøte hvor svenskenes utnevnelse av styreformann Jan-Åke Kark til "spesialrådgiver" var hovedpunktet, skriver Dagens Næringsliv og Dagbladet. Møtet skal ha vært til langt ute på natten.

Kilder digi.no har vært i kontakt med sier at utsettelsen skyldes en ny diskusjon om Karks stilling. I tillegg skal den svenske fagforeningen i siste sekund ha meldt at de krever en styreplass til. I dag har den svenske fagforeningen tre styreplasser i Telia, noe som i følge avtalen Telenor og Telia forhandlet frem skulle reduseres til to i det fusjonerte selskapet.

Konklusjonen på møtet er ikke kjent, men endelig undertegningen av avtalen bekreftes nå utsatt. Den skal skje med den norske og svenske næringsministeren i Stockholm, men i følge NTB er Jostein Fjærvoll fremdeles i Oslo.

Den offisielle forklaringen fra Fjærvoll er at man ikke er ferdig med behandlingen av det nye selskapets kapitalstruktur. I følge departementet er undertegningen utsatt på ubestem tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra