Telefusjonen kan avklares om to uker

EU-kommisjonen kan allerede om en eller to uker gi sin aksept for fusjonen mellom Telenor og Telia.

EU-kommisjonen kan allerede om en eller to uker gi sin aksept for fusjonen mellom Telenor og Telia.

Om EU-kommisjonen får en innstilling til fusjonen innen 1. oktober, kan et svar foreligge allerede 6. oktober. Dagsavisen skriver lørdag at EU vil svare de to teleselskapene 13. oktober.

Pressetalsmann for konkurransesaker i EU, Peter Guilford, sier at de to selskapene har ihvertfall gjort innrømmelser i en viktig sak, som gjør det lettere å godkjenne fusjonen, uten at han vil si hvilken sak det dreier seg om.

Guilford sier at det ikke er avgjørende for godkjenningen av fusjonen at svaret kommer en uke etter fristen, det avgjørende er at svaret gir kommisjonen tilstrekkelig med innrømmelser.

EU er bekymret for de to selskapenes felles dominanse innenfor telekommunikasjonsmarekdet, og har tidligere gitt uttrykk for at om kravene om å gi konkurrenter tilgang til telenettet og å selge kabel-TV nettet nå innfris før en godkjennelse kan gis. I tillegg må selskapene selge overlappende virksomheter.

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll, skriver i en pressemelding torsdag at de to selskapene vil innfri kommisjonens krav for å få gjennomført fusjonen.

Til toppen