BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleglobe halverer staben, får konkursbeskyttelse

Det kriserammede canadiske teleselskapet Teleglobe, som også er representert i Norge, er satt under konkursbeskyttelse. Nå forsøker man å redde stumpene ved å gå tilbake til kjernevirksomheten og halvere antallet ansatte.

16. mai 2002 - 12:47


digi.no
Mette Håkonsen

Les også:

en melding


Halvparten av jobbkuttene vil skje i USA og 15 prosent i Canada - de øvrige kuttene skjer i Europa og Asia. Jobbkuttene skjer på alle nivå i organisasjonen, men først og fremst innen hostingbiten, der selskapet nå trekker seg helt ut, samt i deler av datatransmisjonsvirksomheten der aktiviteten også reduseres betraktelig.

Nedleggelsen av hosting- og (store deler av) datatransmisjonsvirksomheten vil frigjøre betydelig kostnader som Teleglobe har knyttet opp i nybygget infrastruktur som hovedsakelig er benyttet til å støtte denne virksomheten.

Nå skal selskapet igjen fokusere på sin gamle kjernevirksomhet, det vil si tilby internasjonale bæretjenester for andre operatørers tale- og datatjenester. Av Teleglobes omsetning på 1,3 milliarder dollar i fjor, sto tale- og datatjenester for andre telecom-carriers for omtrent 750 millioner dollar.

Selskapet får drive videre takket være konkursbeskyttelsen man er tildelt av høyesteretten i Ontario. Tilsvarende rettsforhandlinger skal senere finne sted i USA og England.

Teleglobe har via BCE Inc. sikret seg en finansieringspakke på 100 millioner dollar som skal sørge for videre drift av kjernevirksomheten og forestående lønnsutbetalinger. I november 2000 betalte BCE 7,4 milliarder dollar for de 77 prosentene av Teleglobe som man fra før ikke eide. Siden den handelen ble gjort, har Teleglobes verdi stupt ned i avgrunnen. BCE må nå avskrive verdier for nærmere 8,5 milliarder dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.