Telehus på Internett

Idag lanseres AlfaShop, Telenors første elektroniske butikk på Internett. AlfaShop selger telefon- og faxutstyr til små bedrifter og privatpersoner. Snart kommer IT-utstyr.

Idag lanseres AlfaShop, Telenors første elektroniske butikk på Internett. AlfaShop selger telefon- og faxutstyr til små bedrifter og privatpersoner. Snart kommer IT-utstyr.

Telenor lanserer idag sin første elektroniske butikk på Internett. AlfaShop tilbyr teleutstyr som telefon og fax til små bedrifter og privatpersoner. Etter en før-lanseringsperiode i august hvor et utvalg av Telenors småbedriftskunder deltok, er butikken nå på lufta.

Selv om AlfaShop foreløpig ikke virker så imponerende, satser Telenor bevisst og målrettet på Internett som en salgskanal. Dette bør være et varsko for dataforhandlere som fremdeles sitter på gjerdet og lurer på hvordan de skal forholde seg til Internett. Idag selger Telenor telefoner på Internett, men snart kommer IT-utstyr. Telenor har Telehuskjeden som allerede har tatt store markedsandeler og nå kommer "Telehus" på Internett.

digi:data har besøkt butikken på nettet. Butikken er veldesignet og enkel å bruke. Sortimentet er meget begrenset og omfatter foreløpig telefon- og faxutstyr. Telenor lover at produktsortimenet senere blir utvidet til å omfatte mobiltelfoner, telenett-tjenester og datautstyr.

- I utgangspunktet har vi tilgang til alle Telenors over 60 000 produkter med smått og stort, sier Kristian Krogh-Fladmark, administrerende direktør i Telenor Direkte AS. Selvfølgelig legger vi ikke ut alt, vi vil konsentrere oss om et skjønnsomt utvalg av teleutstyr, datamaskiner og telenett-tjenester for hjemme- og småbedriftsmarkedet, sier Krogh-Fladmark.

- Vi omsatte for 180 millioner kroner i 1995 ved postordresalg av telefoniutstyr og nett-tjenester. Internettsatsningen skal gå i pluss i løpet av ett år, og vi regner da med at rundt ti prosent av ordrene våre kommer over Internett. Uten at jeg kan tallfeste veksten, forventer vi en økning i år blant annet fordi vårt sortiment fra og med idag vil inkludere IT-utstyr, sier Krogh-Fladmark.

Den tekniske løsningen er ivaretatt av et vanlig HTML (hyper text markup language) grensesnitt med CGI (common gateway interface) kobling til en SQL database hos Telenor.

- For å ivareta sikkerheten er SQL-databasen ikke koblet til vårt internsystem,sier Gunnar Nordgarden, Prosjektleder Nye Medier i Telenor Direkte AS. Bestillingene blir sendt elektronisk til vårt DM-senter på Gjøvik hvor de blir kvalitetsikret og tastet inn. Vi har 100 ansatte som tar seg av postordredriften og nå også Internettbiten av vår drift, sier Nordgarden.

- Prosjekter er utviklet i samarbeid med Mogul Media AS fordi de har god kompetanse på Internettløsninger knyttet mot databaser, sier Krogh-Fladmark. Ut året vil butikken ligge på serveren hos Mogul Media fordi vi regner med endel jobbing med videreutvikling av konseptet. Da er det greit å ha butikken hos Mogul Media. Dog vil nok butikken ende opp på en server hos Telenor Online når året er omme, avslutter Krogh-Fladmark.

Til toppen