Telekjempe får junk-stempel

Den amerikanske telekjempen AT&T får junk-stempel av kredittvurderings- byrået Moody's.

Den amerikanske telekjempen AT&T får junk-stempel av kredittvurderings- byrået Moody's.

Telegiganten AT&T, som er største operatør og tidligere monopolist i USA, får junk-stempel av kredittvurderingsbyrået Moody's. Det betyr at det kan bli vanskeligere for selskapet å ta opp nye lån.

Moody's har vurdert selskapets kredittsituasjon og nedgradert selskapet til nivået BA1, som i praksis betyr junk, skriver Wall Street Journal. Det er en gjeld på drøye 11 milliarder dollar, eller 77 milliarder kroner, som er grunnlaget for nedgraderingen.

Det skjer til tross for at selskapet har vesentlig lavere gjeld i dag enn for noen år siden. I 2001 hadde selskapet en gjeld på hele 65 milliarder dollar, eller rundt 450 milliarder kroner.

    Les også:

Nylig meldte selskapet at både overskudd og omsetning falt kraftig. Overskuddet falt med hele 80 prosent i andre kvartal.

AT&Ts finansdirektør Tom Horton sier at selskapet er uenig med Moody's vurdering, selv om han har forståelse for at det er en viss bekymring for telebransjen.

- AT&T har trolig den sterkeste balansen i bransjen. Vi har redusert gjelden med rundt 80 prosent de tre siste årene, og vi fortsetter med å generere en betydelig fri kontantstrøm. Vår kredittverdighet er på linje med de A-ratede selskapene, sa han ifølge Wall Street Journal.

Til toppen