BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleklagenemnd klar til sommeren

Forbrukerrådet tar sikte på at "Reklamasjonsnemnda for tellerklager", som i dag drives i samarbeid med Telenor, kan bli et nytt nasjonalt klageorgan for telesaker. Målet er at organet er operativt før sommeren.

Frode Eriksen
19. feb. 1998 - 11:17

Nemnda, som behandlet 432 klager i fjor, består av tre medlemmer, der en kommer fra Forbrukerrådet, en fra Telenor og det tredje medlemmet er en dommer, som også fungerer som nemndas leder.

Forbrukerrådet har nå regien i et arbeid som skal resultere i et felles klageorgan for telesaker for alle operatørene og ikke bare Telenor som i dag. Målet er at reklamasjonsnemnda for tellerklager skal få et nytt mandat, ny sammensetning og organisering, og skal inkludere alle teleoperatørene som ønsker å delta på en slik klagebehandling.

Kontorsjef i juridisk avdeling hos Forbrukerrådet, Bjørn Erik Thon, sier til digi.no at arbeidet er i gang, og han tror et klageorgan er klart før sommeren.

- Vi deltar i arbeidet sammen med Forbrukerrådet, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor Privat/Mobil, Elisabeth H. Gjølme, til digi.no.

Hun sier at Telenor ikke har hatt noe i mot at Reklamasjonsnemnda er utgangspunkt for et nytt organ som omfatter alle teleoperatørene.

EUs teledirektiv pålegger ikke Norge å ha et offentlig klageorgan for teleklager, men alle teleoperatørene er pålagt å ha et system for behandling av egne klager.

Reklamasjonsnemnda for tellerklager, som ble opprettet i 1994 av Telenor Privat og Forbrukerrådet, behandler forbrukerklager på telefonregningene. Rundt 60 prosent av alle klager på telefonregningene ender i nemnda, som ikke gjør juridisk bindende vedtak. Telenors praksis er likevel å følge nemndas vedtak.

Nye ordninger som spesifiserte regninger har ført til en sterk reduksjon i klagesaker, som lå på 1200-1500 fra 1994 til 1996.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.