Telekom snubler etter Motorola-advarsel

Etter at Motorola overraskende meldte om muligheter for at selskapet taper penger første kvartal i år, stuper telekomaksjer over hele Europa i ettermiddag. Fallet fortsetter på amerikanske børser i kveld.

Motorola er blant annet verdens nest største produsent av mobiltelefoner. Men viktigst er kanskje at selskapet i tidligere prognoser ikke nar nevnt muligheter for underskudd. Det skjedde i ettermiddag og førte umiddelbart til en internasjonal reaksjon for telekom-aksjer over hele Europa.

Motorola skylder på lavere aktivitet i USA som årsak til de dårlige tider med klar nedgang i ordreinngangen i første kvartal. Men Motorola skriver i meldingen at en ikke forventer redusert markedsandel, bare lavere aktivitetsnivå på grunn av generelt svakere aktivitet i den amerikanske økonomien. Motorola skriver også at en forventer at den lavere aktiviteten i USA vil smitte over på Europa.

Nasdaq, som åpner halv fire norsk tid, gikk ned 2,1 prosent like etter klokken 17:30 fredag ettermiddag etter å ha ligget nede på 2,8 prosent ned fra handelsslutt torsdag.

Motorola har fra før varslet oppsigelser på i underkant av 10.000 ansatte eller 6,5 prosent av arbeidsstyrken og utelukker ikke ytterligere kutt.

Til toppen