TELEKOM

Telekomskandale for retten i India

- Svindel for opptil 212 milliarder kroner.

13. apr. 2011 - 14:39

New Delhi (NTB-DPA): En tidligere indisk minister møtte i retten onsdag i forbindelse med en omfattende korrupsjonssak hvor Telenor indirekte er innblandet.

Den indiske riksrevisjonen tror svindelen kan ha kostet staten opptil 212 milliarder kroner. Det betyr at korrupsjonssaken kan være den mest omfattende i landet noensinne.

I tillegg til tidligere minister for telekommunikasjon Andimuthu Raja møtte flere næringslivstopper i retten i Delhi under onsdagens høring. Ett av selskapene som må svare for seg, er Uniteck Wireless, som sammen med Telenor driver selskapet Uninor.

Saken dreier seg om påstått svindel i forbindelse med fordelingen av lisenser for mobiltelefoni i 2008. Raja anklages for å ha solgt lisensene altfor billig.

Uninor er ett av fire selskaper som skal ha fått kjøpt lisenser til spottpris. Telenor var ikke inne på eiersiden i det indiske selskapet da disse konsesjonene ble tildelt, og det norske selskapet har avvist at Uninor har fått mobillisens på en uregelmessig måte. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.