BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleliberalisering skaper jobber

En undersøkelse gjort av det franske konsulentbyrået Bipe, viser at en rask liberalisering av de europeiske telemarkedene vil kunne føre til at telekombransjen øker sysselsetteingen med 1,3 millioner mennesker fram mot år 2005.

Frode Eriksen
27. jan. 1997 - 08:00

EUs planer om å libetalisere telemarkedet i de fleste EU-land fra 1. januar 1998 vil i første omgang redusere arbeidsstyrken med opp til 286.000 arbeidere ifølge rapporten "Effects on Employment of the Liberalization of the Telecommunications Sector". Men samtidig vil en rekke nye jobber skapes, ifølge en rapporten gjort på oppdrag av EU-kommisjonen.

Bipe startet arbeidet med sin studie i 1994 og har undersøkt sysselsetningssituasjonen i de 15 EU-landene for perioden 1993 til 2005. De nye stillingene vil i hovedsak komme i nye og mindre selskaper som ligger i konkurranse med de tradisjonelle telemonopolene.

Forutsetningen for dette er ny teknologi, kompetanseutvikling og utdanning, samt nye kundevennlige produkter og tjenester

De fleste jobbene har så langt forsvunnet ved frivillig avgang innen administrasjon, installasjon og vedlikehold, mens nye jobber skapes innen kundetjenester, salg og markedsføring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.