BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleliberaliseringen ligger fast

Den danske forskningsminister Jan Trøjborg sier han har tenkt å gi andre teleselskap tilgang til Tele Danmarks abonnementsnett. Han overser dermed glatt Tele Danmarks ønske om at konkurrentene ikke skal få slippe til.

Frode Eriksen
27. mai 1998 - 09:39

Trøjborg holder dermed fast på planene som har fått ledelsen i Ameritech til å frykte at kjøpet av Tele Danmark ikke var så godt likevel. Selskapet betalte 19. januar i år 22 milliarder kroner for en eierandel på 42 prosent, da staten bestemte seg for å selge seg helt ut av Tele Danmark. Samtidig var det ikke tvil om at selskapet skulle få beholde eksklusive retter til eget telenett.

Det er den danske Teleklagenemden som tirsdag kom med sin kjennelse om samtrafikk, som gjorde at forskningsminister Jan Trøjborg benyttet anledningen til å kommentere saken som er den første i sitt slag i Europa.

Teleklagenemden anbefaler at regjeringen skal fremme telekonkurransen ved å sikre hjemler som gjør det mulig for de nye teleoperatørene å få tilgang til "rå kobber", eller abonnementslinjene, som bare Tele Danmark har adgang til i dag.

- Denne oppfordringen har jeg tenkt å følge, sier Trøjborg, som nå vil samordne sine synspunkt med telepolitiske talsmenn fra de andre partiene i Folketinget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.