JUSS OG SAMFUNN

Telemedisin kan løse eldrebølgen

Forskere tror telemedisin er løsningen på utfordringen skapt av eldrebølgen.

I dag starter Nasjonalt senter for telemedisin den årlige telemedisinkonferansen i Tromsø, som skal gå over tre dager og samler over 200 deltakere fra 20 land.

Årets konferanse retter søkelys mot nye, utradisjonelle muligheter for å effektivisere og begrense belastningene på helsevesenet når eldrebølgen inntreffer om få år.

Forskere tror at ny teknologi som telemedisin, nano- og sensorteknologi er en forutsetning for å kunne demme opp for et enormt underskudd av helsepersonell.

Telemedisinkonferansen (TTeC 2007) skal fokusere på drivkrefter for teknologiske og organisatoriske endringer, aktive eldre og bruk av informasjonsteknologi og e-helseapplikasjoner.

Kommunikasjonssjef Hilde Pettersen i Nasjonalt senter for telemedisin forteller at telemedisinkonferansen har blitt et svært populært seminar for helsepersonell, forskere og næringslivsledere som har besøkt Tromsø nå flere år på rad.

Arrangementet består av fire fagseminarer, to tematiske forkurs og en tredagers konferanse.

Tematisk er det stor spennvidde. Det skal blant annet handle om telemedisinske løsninger i hjemmet, såkalt smarthus-teknologi og muligheter for å følge opp kolspasienter hjemme ved hjelp av tv og fjernkontroll. Det skal også presenteres resultater fra studier som er gjort i andre europeiske land, deriblant en studie hvor eldre fra ulike europeiske land er spurt om sine forventninger til framtidas eldrehelse.

Det er syvende gang Nasjonalt senter for telemedisin i Tromsø arrangerer denne konferansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.